Wektu panggantos bagean mobil

Ora preduli larang regane mobil nalika dituku, bakal dicopot yen ora dirawat ing sawetara taun.Utamane, wektu panyusutan bagean mobil cepet banget, lan kita mung bisa njamin operasi normal kendaraan kanthi panggantos biasa.Dina iki xiaobian bakal ngandhani babagan wektu panggantos sawetara suku cadang ing ndhuwur mobil, supaya mobil sampeyan bisa nyopir sawetara taun maneh.

Pisanan, busi
Busi minangka bagéan sing penting banget lan gampang rusak ing mobil.Perané yaiku kanggo ngobong bensin ing silinder mesin lan mbantu mesin diwiwiti.Dibandhingake karo lenga, saringan lan filter udara, busi asring diabaikan.Akeh sing duwe mobil ora ngelingi ngganti busi nalika duwe spare parts ing mobil.

Cilaka ora ngganti busi ajeg amba banget, ora mung bakal mimpin kanggo kangelan kontak mobil, nanging uga bakal mimpin kanggo lack of daya saka mobil, akselerasi tatanan saka deposition karbon.Dadi, sepira kerepe busi kudu diganti?Nyatane, wektu panggantos busi lan materi nduweni hubungan sing apik.Yen busi campuran nikel umum, banjur saben 20 nganti 30 ewu kilometer bisa diganti.Yen busi platinum, ganti saben 60.000 kilometer.Kanthi plug iridium, sampeyan bisa ngganti saben 80.000 kilometer, gumantung saka panggunaan kendaraan.

Wektu panggantos suku cadang mobil1

Kapindho
Akeh pembalap anyar ora ngerti apa Filter Filter mobil, nyatane, iku Filter online, Filter bensin lan Filter lenga.Peran filter udara yaiku nyaring impurities ing udhara, kanggo nyegah impurities kasebut menyang mesin lan nyepetake nyandhang mesin.Tujuan saringan bensin yaiku nyaring kotoran ing bensin lan nyegah penyumbatan sistem bahan bakar.Fungsi filter lenga yaiku nyaring sebagian besar kotoran ing lenga lan mesthekake yen lenga kasebut resik.

Filter Automobile minangka mobil ndhuwur telung bagean penting, wektu panggantos luwih kerep.Ing antarane, wektu panggantos saringan udara 10.000 kilometer, wektu ganti saringan bensin 20.000 kilometer, lan wektu ganti saringan lenga 5.000 kilometer.Kita biasane nindakake pangopènan kanggo mobil kudu panggantos pas wektune saka Filter, supaya minangka kanggo kinerja engine kanthi, nyuda tingkat Gagal engine.

Wektu panggantos suku cadang mobil2

Telu, bantalan rem
Brake pad minangka salah sawijining bagean safety sing paling kritis ing sistem rem otomotif, perane nalika mobil nemoni bebaya, supaya mobil mandheg ing wektu, bisa diarani minangka dewa perlindungan.Dadi, sepira kerepe kad rem mobil kudu diganti?Umume, bantalan rem kudu diganti saben 30 nganti 50 ewu kilometer, nanging amarga kabiasaan nyopir saben wong beda-beda, isih gumantung ing kahanan tartamtu.

Wektu panggantos suku cadang mobil3

Nanging nalika lampu peringatan rem ing dashboard urip, sampeyan kudu langsung ngganti bantalan rem amarga tegese ana sing salah karo bantalan rem.Kajaba iku, nalika kekandelan saka brake pad kurang saka 3mm, kita uga kudu ngganti brake pad langsung, ora kudu nyeret.


Wektu kirim: Mei-23-2022