Sepira kerepe bantalan rem kudu diganti?

Rem biasane ana rong wujud: "rem drum" lan "rem cakram".Kajaba sawetara mobil cilik sing isih nggunakake rem drum (contone, POLO, sistem rem mburi Fit), umume model ing pasar nggunakake rem cakram.Mulane, rem cakram mung digunakake ing kertas iki.

Rem cakram (umume dikenal minangka "rem cakram") dianggo kanthi nggunakake kaliper kanggo ngontrol rong bantalan rem sing ngubengi cakram rem ing roda.Kanthi nggosok rem, bantalan dadi luwih tipis.

Kekandelan saka brake pad anyar umume bab 1,5cm, lan loro ends saka brake pad duwe tandha munggah, bab 3mm.Yen kekandelan saka brake pad warata karo tandha iki, iku kudu diganti langsung.Yen ora diganti ing wektu, disc brake bakal rusak banget.

Saka jarak tempuh mobil, bantalan rem mesthine ora dadi masalah, biasane nyopir jarak tempuh nganti 60.000-80.000km dianjurake kanggo ngganti bantalan rem.Nanging, jarak tempuh iki ora mutlak, lan kebiasaan nyopir lan lingkungan sing ana gandhengane.Coba pikirake kanca sampeyan minangka pembalap sing kasar, meh macet ing kutha ing saindhenging taun, mula kemungkinan nyandhang bantalan rem durung wayahe.Bisa ditemtokake saka swara logam sing ora normal saka bantalan rem sing bantalan rem wis dilebokake ing posisi ing sangisore tandha watesan lan kudu langsung diganti.

Sistem rem langsung ana hubungane karo urip pemilik, mula ora bisa disepelekake.Dadi yen sistem rem menehi swara ora normal, kita kudu nggatekake.

Alasan liyane sing gampang dilalekake
Saliyane nyandhang normal lan luh, wedhi cilik uga bisa dadi pad brake panyebab swara abnormal.Ing nyopir kendaraan, bakal ana pasir cilik banget ing tengah piring lan disk, amarga gesekan swara abnormal.Mesthi wae, aja kuwatir babagan iki, mung mlayu lan ngeculake biji-bijian cilik.

Ana uga kasus khusus - yen bantalan rem anyar ora mlaku kanthi apik, uga bakal ana swara sing ora normal.Bantalan rem sing mentas diganti bakal atos lan bakal luwih apik sawise udakara 200 kilometer.Sawetara pamilik bakal nyepetake lan mbanting rem, kanggo entuk wektu sing cendhak ing efek rem.Nanging, iki bakal nyuda umur brake pad.Dianjurake kanggo mbukak kanggo sawetara wektu kanggo mirsani kahanan iki, ora pindhah menyang artificially dipeksa nyandhang brake pads.

Sepira kerepe kampas rem kudu diganti1

Nyatane, saliyane bantalan rem, ana akeh alasan kanggo swara sing ora normal saka sistem rem, kayata operasi instalasi, cakram rem, kaliper rem, lan suspensi sasis bisa nyebabake swara ora normal, mobil utamane berkembang apik. pakulinan pengawasan pangopènan, nyegah gawe piala ing mangsa.

Siklus pangopènan sistem rem
1. Brake pad siklus panggantos: umume 6W-8W km utawa bab 3-4 taun.
Kendaraan sing dilengkapi garis sensor rem duwe fungsi weker, yen watesan nyandhang wis tekan, instrumen kasebut bakal menehi weker panggantos.

2. Umur cakram rem luwih saka 3 taun utawa 100.000 kilometer.
Mangkene mantra lawas kanggo mbantu sampeyan ngelingi: Ganti bantalan rem kaping pindho, lan cakram rem maneh.Gumantung saka kabiasaan nyopir, sampeyan uga bisa ngganti piring dadi telu utawa irisan.

3. Periode panggantos lenga rem kudu tundhuk karo manual pangopènan.
Ing kahanan normal 2 taun utawa 40 ewu kilometer kudu diganti.Sawise nggunakake lenga rem kanggo wektu sing suwe, mangkuk kulit lan piston ing pompa rem bakal nyandhang, nyebabake kekeruhan minyak rem, kinerja rem uga bakal suda.Kajaba iku, lenga rem relatif murah, supaya ora nyimpen dhuwit cilik kanggo nimbulaké mundhut gedhe.

4. Priksa rem tangan kanthi rutin.
Njupuk rem tangan rod narik umum minangka conto, saliyane kanggo fungsi rem, uga kudu mriksa sensitivitas rem tangan.Ajar sampeyan tip cilik, ing dalan sing rata nyopir alon, rem tangan alon, rasakake sensitivitas gagang lan titik sendi.Nanging, pemeriksaan kaya iki ora kudu kaping pirang-pirang.

Ing cendhak, kabeh sistem gegandhengan karo safety urip, 2 taun utawa 40 ewu kilometer kudu mriksa sistem brake, utamané asring pindhah mobil kacepetan dhuwur utawa long-distance driving, liyane perlu pengawasan pangopènan biasa.Saliyane inspeksi profesional, sawetara cara tes mandiri kanggo referensi kanca mobil.

A dipikir: paling disc brake pads, liwat mripat wuda bisa mirsani kekandelan saka brake pad.Nalika katelu saka kekandelan asli ditemokake, kekandelan kudu diamati kerep.Nalika sejajar karo logo, kudu langsung diganti.

Loro ngrungokake: ngrungokake swara uga bisa nemtokake apa kampas rem wis rusak tipis, yen sampeyan mung ngidak pedal krungu swara "byi Byi" sing landhep lan kasar, nuduhake yen kekandelan bantalan rem wis dipakai luwih murah tinimbang logo ing loro-lorone, anjog menyang logo ing loro-lorone saka gesekan langsung disc brake.Nanging yen iku pedal brake kanggo setengah kapindho swara abnormal, iku kamungkinan kanggo brake pad utawa rem disc karya utawa instalasi disebabake masalah, perlu kanggo mriksa ing nyimpen.

Telung langkah: nalika mlaku ing rem, angel, nanging uga kad rem wis ilang gesekan, wektu iki kudu diganti, yen ora bakal ana bebaya urip.

Tes papat: mesthi, bisa uga diadili kanthi conto rem.Umume, jarak rem 100 km / jam kira-kira 40 meter.Sing luwih kadohan ngluwihi, luwih elek efek rem.Swerving ing rem kita wis ngomong bab iki sadurunge lan aku ora bakal mbaleni.


Wektu kirim: Mei-23-2022