Analisis industri suku cadang mobil Cina

Auto parts biasane nuduhake kabeh bagean lan komponen kajaba pigura mobil.Ing antarane, bagean nuduhake komponen siji sing ora bisa dipisahake.Komponen minangka gabungan saka bagean sing nindakake tumindak (utawa fungsi).Kanthi pangembangan ekonomi China sing tetep lan paningkatan tingkat konsumsi warga, panjaluk bagean mobil kanggo mobil anyar saya tambah.

Ing wektu sing padha, kanthi nambah kepemilikan kendharaan ing China, panjaluk suku cadang ing pasar pasar kayata pangopènan kendharaan lan modifikasi kendharaan saya mundhak, lan syarat kanggo suku cadang saya mundhak.Industri onderdil mobil China wis nggawe prestasi apik ing taun-taun pungkasan.

1. Profil Industri: Jangkoan Wide lan produk macem-macem.
Auto parts biasane nuduhake kabeh bagean lan komponen kajaba pigura mobil.Ing antarane, bagean nuduhake komponen siji sing ora bisa dipisahake.Unit minangka gabungan saka bagean sing nindakake tumindak utawa fungsi.Komponen bisa dadi bagean siji utawa gabungan saka bagean.Ing kombinasi iki, siji bagean minangka sing utama, sing nindakake tumindak sing dimaksudake (utawa fungsi), dene bagean liyane mung nindakake fungsi tambahan kanggo nggabungake, ngikat, nuntun, lan liya-liyane.

Mobil umume kasusun saka papat bagean dhasar: mesin, sasis, awak lan peralatan listrik.Mula, kabeh jinis produk bagean bagean mobil asale saka papat bagean dhasar kasebut.Miturut sifat bagean lan komponen, bisa dipérang dadi sistem mesin, sistem tenaga, sistem transmisi, sistem suspensi, sistem rem, sistem listrik lan liya-liyane (persediaan umum, alat loading, lsp.).

2. Panorama rantai industri.
Industri hulu lan hilir manufaktur onderdil mobil utamane nuduhake industri pasokan lan panjaluk sing gegandhengan.Hulu rantai industri manufaktur komponen otomotif utamane kalebu pasar sing nyedhiyakake bahan mentah, kalebu wesi lan baja, logam non-ferrous, komponen elektronik, plastik, karet, kayu, kaca, keramik, kulit, lsp.

Antarane wong-wong mau, panjaluk gedhe kanggo bahan mentah yaiku wesi lan baja, logam non-ferrous, komponen elektronik, plastik, karet, kaca.Hilir kalebu pabrikan mobil, toko 4S mobil, bengkel mobil, pabrik suku cadang lan aksesoris lan pabrik modifikasi mobil, lsp.

Dampak hulu ing industri onderdil mobil utamane ing aspek biaya.Owah-owahan rega bahan mentah (kalebu baja, aluminium, plastik, karet, lan sapiturute) langsung ana gandhengane karo biaya manufaktur produk suku cadang mobil.Pengaruh hilir ing bagean mobil utamane ing panjaluk pasar lan kompetisi pasar.

3. Promosi kebijakan: Perencanaan kebijakan kerep dileksanakake kanggo ningkatake pertumbuhan industri sing sehat.
Amarga saben mobil mbutuhake udakara 10.000 bagean mobil, lan bagean kasebut melu ing industri lan lapangan sing beda-beda, ana celah gedhe ing standar teknis, metode produksi lan aspek liyane.Saiki, kabijakan nasional sing ana gandhengane karo manufaktur suku cadang mobil utamane disebarake ing kabijakan nasional sing ana gandhengane karo industri otomotif.

Umumé, negara kasebut promosi penyesuaian lan nganyarke industri mobil China, nyengkuyung riset lan pangembangan lan manufaktur mobil merek mandiri berteknologi tinggi, lan njaga dhukungan luwih akeh kanggo kendaraan energi anyar.Rilis serangkaian kabijakan industri mobil mesthi wis ngetrapake syarat sing luwih dhuwur kanggo industri komponen.Ing wektu sing padha, kanggo ningkatake pangembangan positif lan sehat saka industri onderdil mobil China, departemen sing relevan ing China wis ngetokake rencana pangembangan kebijakan sing gegandhengan karo industri ing taun-taun pungkasan.

Kanthi pangembangan ilmu pengetahuan lan teknologi, nganyarke produk mobil saya cepet saben dina, sing mbutuhake industri onderdil mobil kanggo nyepetake inovasi teknologi, kanggo nyedhiyakake produk sing dibutuhake pasar;Yen ora, bakal ngadhepi dilema pasokan lan panjaluk sing ora disambungake, nyebabake ketidakseimbangan struktural lan backlog produk.

4. Kahanan saiki ukuran pasar: Pendapatan saka bisnis utama terus berkembang.
Produksi mobil anyar China nyedhiyakake papan pangembangan kanggo pangembangan pasar sing ndhukung bagean mobil anyar China, dene tambah akeh kendharaan, pangopènan kendharaan lan panjaluk bagean refit uga saya tambah, ningkatake ekspansi terus-terusan industri onderdil mobil China.Ing taun 2019, ing pengaruh faktor kayata kemerosotan sakabèhé pasar mobil, nyuda subsidi kanggo kendaraan energi anyar, lan kenaikan standar emisi bertahap, perusahaan komponen ngadhepi tekanan sing durung ana sadurunge.Nanging, industri manufaktur suku cadang mobil China isih nuduhake tren pertumbuhan sing tetep.Miturut statistik Asosiasi Produsen Otomotif China babagan 13,750 perusahaan bagean mobil ing ndhuwur ukuran sing wis ditemtokake, pendapatan akumulatif bisnis utama tekan 3,6 triliun yuan, munggah 0,35% saben taun.Miturut prakiraan awal, penghasilan bisnis utama industri manufaktur suku cadang mobil China ing taun 2020 bakal udakara udakara 3,74 triliun yuan.

Cathetan
1. Data tingkat wutah taun-taun beda-beda gumantung saka taun kanggo taun amarga owah-owahan ing nomer Enterprises ndhuwur ukuran ditetepake.Data taun-taun yaiku kabeh data produksi perusahaan ing ndhuwur ukuran sing ditemtokake ing taun sing padha.
2. Data 2020 minangka data pitungan awal lan mung kanggo referensi.

Tren pangembangan: Pasar pasar otomotif wis dadi titik pertumbuhan utama.
Dipengaruhi dening kecenderungan kabijakan "ngowahi mobil lan bagean entheng", perusahaan suku cadang mobil China wis suwe ngadhepi krisis teknologi.Sejumlah panyedhiya suku cadang mobil ukuran cilik lan medium duwe garis produk tunggal, konten teknologi sing sithik lan kemampuan sing ringkih kanggo nolak risiko eksternal.Ing taun-taun pungkasan, kenaikan biaya bahan mentah lan tenaga kerja nggawe bathi bathi perusahaan onderdil mobil fluktuasi lan geser.

"Rencana Pangembangan Industri Otomotif Sedheng lan Jangka Panjang" nuduhake manawa ngolah pemasok komponen kanthi daya saing internasional, mbentuk sistem industri lengkap saka bagean menyang kendaraan.Ing taun 2020, sawetara klompok perusahaan suku cadang mobil kanthi skala luwih saka 100 milyar yuan bakal dibentuk;Ing taun 2025, sawetara klompok perusahaan suku cadang mobil bakal dibentuk ing sepuluh paling ndhuwur ing donya.

Ing mangsa ngarep, miturut dhukungan privasi, perusahaan bagean mobil China mboko sithik nambah tingkat teknis lan kemampuan inovasi, nguwasani teknologi inti bagean utama;Didorong dening pangembangan perusahaan kendaraan merek independen, perusahaan bagean domestik bakal nambah pangsa pasar, lan proporsi merek manca utawa usaha patungan bakal mudhun.

Ing wektu sing padha, China yakuwi kanggo mbentuk sawetara ndhuwur 10 kelompok suku cadang mobil ing donya ing 2025. Panggabungan ing industri bakal nambah, lan sumber daya bakal klempakan ing Enterprises sirah.Nalika produksi lan dodolan otomatis tekan langit-langit, pangembangan bagean mobil ing bidang aksesoris mobil anyar diwatesi, lan pasar sawise dodolan sing gedhe bakal dadi salah sawijining titik pertumbuhan industri onderdil mobil.


Wektu kirim: Mei-23-2022